Boekhouding doen startende ondernemers gewoon zelf

Nederlanders zijn een ondernemend volkje. Ieder jaar worden er vele nieuwe bedrijven gestart. In Nederland is ondernemen ook relatief eenvoudig, de overheid stimuleert het ondernemen zelfs via diverse belastingvoordelen zoals de zelfstandige- en startersaftrek.

Als je net met je bedrijf begint is het natuurlijk zaak om zo snel mogelijk omzet te genereren, maar ook is het belangrijk om de kosten zo laag mogelijk te houden. Als starter kun je al het geld goed gebruiken voor de verdere groei van je business. Want de boekhouder kosten kunnen behoorlijk oplopen.

Een relatief eenvoudige manier om geld te besparen is om de administratie helemaal zelf te doen. Vaak wordt hier een online programma voor gebruikt. Op deze manier kun je als bedrijf als snel duizenden euro’s per jaar besparen wat je anders aan een boekhouder of administratiekantoor had moeten betalen.

Overzicht in uw bedrijf

boekhouder kostenU weet wat er binnenkomt, van die u nog facturen tegoed heeft en op welke datum er betaald moet zijn. Dit is natuurlijk allemaal erg prettig om te weten. Sterker nog, het is waarschijnlijk cruciaal om dit te weten.

Er is uiteraard ook altijd de mogelijkheid om de boekhouding aan een professional over te laten, bijvoorbeeld aan een boekhouder of een kantoor dat zich hierin specialiseert. In het begin zijn deze kosten waarschijnlijk nog wat te hoog, maar als uw bedrijf aan het groeien is dan kan dit wel een goede investering zijn. Uw eigen tijd wordt als ondernemer steeds meer waard, daarom is het belangrijk om alle kleine zaken aan andere mensen of bedrijven over te laten.

Wat uw keuze ook is, het blijft goed om op de hoogte van uw business te blijven. Zo kan uw bedrijf blijven groeien. Naarmate uw organisatie groeit, staat u minder aan het roer maar blijf de financiƫn wel goed monitoren. Met deze informatie voor handen kunnen uw medewerkers nieuwe stappen zetten voor extra groei.

Boekhouding en internet

Je hebt in deze tijd alleen een internetverbinding nodig om te kunnen boekhouden voor je bedrijf. Er zijn bijvoorbeeld applicaties op de iPhone waarmee zakelijke bonnen gescand kunnen worden en meteen kunnen worden geboekt in de boekhouding, daar kan een boekhouder Amersfoort natuurlijk bij helpen.

Dit scheelt tijd en maakt het simpel om deze dingen in te voeren. De administratie bijwerken is dus makkelijk, maar je moet er nog steeds tijd aan besteden. Een handige tip is om er simpelweg iedere dag wat tijd aan te besteden. Als dit een vast punt is in de week dan bent u hier op voorbereid.

De administratie van uw zaak bijwerken is in bepaalde gevallen best een klus. Naast het invoeren van de bonnen, bent u nog een hoop meer tijd kwijt als u ook zelf de facturen stuurt. Zo moet u de mensen die hun rekening niet betalen ook achter de broek aan zitten. Dit is een dagtaak. U kunt hiermee zeker tijd uitsparen als u een specialist inschakelt die dit allemaal voor u gaat verzorgen.