De keuze tussen reparatie en een nieuwe CV ketel

gezellig huisIn deze koude periode stookt Nederland de kachel weer flink op. Logisch natuurlijk aangezien het buiten koud is. Een temperatuur die veel gekozen wordt is rond de 20 graden.

Dit is een heerlijk behaaglijke temperatuur waarbij eigenlijk niemand het koud heeft. Vanzelfsprekend zullen de stookkosten door deze periode aanzienlijk verhogen. U verbruikt ook een stuk meer. Aan uw energieleverancier betaald u als het goed is een maandelijks bedrag.

Dit is zo ingericht dat ook deze periode waarin meer gestookt wordt is ingecalculeerd. Soms blijft aan het einde van het jaar dat u meer verbruikt heeft. Als u een verouderde CV ketel heeft, dan is de kans groot dat u moet bijbetalen. Een oude CV ketel verbruikt namelijk veel meer dan de nieuwe generatie HR ketels. Het is dus zeker het overwegen waard om te investeren in een nieuwe CV ketel, zeker wanneer deze zo nu en dan kuren vertoond.

Advies over een nieuwe CV ketel

Bij het kiezen van een nieuwe ketel is het verstandig om wat advies in te winnen. Een installatiebedrijf kan u daarbij hulp bieden. Er is namelijk ruime keuze als het op CV ketels aankomt. Er zijn diverse merken, en diverse types. Allemaal met bepaalde voordelen en eigenschappen.

remeha calentaZo is bijvoorbeeld de oppervlakte of inhoud van uw woning belangrijk. Bij een groter huis heeft u een CV ketel nodig met een grotere capaciteit. Een kleinere woning kan volstaan met een ketel met iets mindere capaciteit. De Remeha Calenta is een ketel die in veel Nederlandse huishoudens te vinden is. De ketel is betrouwbaar en zuinig. Iets waar wij Hollanders dol op zijn.

Als u een ketel gaat uitzoeken wordt deze meestal geplaatst. Informeer tijdens de installatie ook naar het onderhoud van de ketel, vaak kan er een aantrekkelijk aanbod gedaan worden in de vorm van een contract. Met een dergelijk contract weet u zeker dat het onderhoud aan uw nieuwe HR ketel op de juiste manier gedaan wordt, tegen een vast jaarlijks bedrag.