Eigen administratie doen veel ondernemers

Zelf de boekhouding van je onderneming doen? Daar is helemaal niets vreemds aan. Sterker nog, wij denken dat veel ZZP’ers en kleinere bedrijven die nog altijd zelf doen. En waarom ook niet? Vaak wordt hier software voor gebruikt.

Ben je niet heel erg financieel handig en kun je niet goed met cijfertjes omgaan, dan kun je hier echt wel tegenop zien. Het is echter wel van groot belang dat je hier als ondernemer aandacht aan besteed. Weten hoe uw bedrijf er financieel voor staat en waar u geld in kunt investeren kan helpen bij uw bedrijf.

Inzicht in de financiƫn van je bedrijf

Welke facturen u heeft verzonden en welke kosten u heeft gemaakt zijn dan duidelijk voor u. Het uitbesteden aan een accountant is vanzelfsprekend ook een optie. Meer hierover leest u op: https://www.accountantkaart.nl/accountantskantoor/

Toch blijft het ook voor de ondernemers die hun administratie uitbesteden van groot belang om te weten hoe het bedrijf ervoor staat. Als u namelijk goed in financiƫle zaken bent, dan kan uw bedrijf daardoor alleen maar groeien. U weet bijvoorbeeld of u nieuwe mensen kunt aannemen, of een grote order kunt plaatsen bij uw leverancier om zo de inkoopkosten te verlagen.

Online boekhoudpakketten maken het eenvoudig

belastingVandaag de dag zijn er diverse boekhoudpakketten die de administratie bijhouden heel eenvoudig maken. Vaak zijn dit online boekhoudpakketten waar je bijvoorbeeld per maand voor betaald. Hoog zijn de kosten zeker niet. Meestal hooguit een paar tientjes per maand. Dat kunnen de meeste (kleine) bedrijven nog wel opbrengen.

Er zijn bijvoorbeeld applicaties op de iPhone waarmee werkbonnen ingescand kunnen worden en meteen kunnen worden geboekt in de boekhouding. Dit scheelt tijd en maakt het eenvoudig om zaken in te voeren. Boekhouden is dus eenvoudig, maar je moet er nog steeds tijd aan besteden. Tijd is voor jou als ondernemer natuurlijk kostbaar. Schakel bijvoorbeeld een accountant etten leur in voor advies hierover.

Misschien besteed je liever tijd aan het uitbreiden van je business, maar de financiele zaken zijn echt heel erg belangrijk. Het is van groot belang dat je weet hoe alles ervoor staat. Blijf hier dus ook altijd op focussen.