Incassobureaus die resultaat behalen, en hoe dat precies werkt

incasso

Een brief versturen was vroeger voldoende..

Er zijn diverse incassobureaus actief, en er zijn er de afgelopen jaren ook veel gestopt. Er moet dus een verschil zijn waarom sommige incassobureaus het wel lukt om uw openstaande rekeningen te openen, en anderen niet. Vroeg was het allemaal heel erg simpel.Men stuurde een brief, en het bedrag werd betaald (in de meeste gevallen). In deze financiële tijd is het niet meer zo gemakkelijk. Een brief sturen werkt wel, maar er zijn bepaalde technieken nodig die ervoor zorgen dat mensen ook daadwerkelijk betalen.

Hierdoor zijn veel bureaus in de loop der jaren gestopt, omdat er nu echt werk gedaan moest worden. Gelukkig zijn de goede bureaus overgebleven, en die doen het beter dan altijd. We willen absoluut niet zeggen dat alle bureaus slecht zijn, maar om te overleven moeten er resultaten worden behaald.

Hoe wordt mijn factuur geïncasseerd?

Uw klanten weten heus wel dat er betaald moet worden. Wellicht heeft u al meerdere malen contact met ze opgenomen, maar zonder respons. In sommige gevallen zullen uw klanten het zijn vergeten, of er wordt niet opgelet bij de administratie. Dit kan allemaal gewoon gebeuren, maar is wel vervelend.

geld voor incasso

De incassokosten zijn vaak voor uw klant..

In eerste instantie zal het incassobureau een duidelijk signaal af proberen te geven. Dat signaal is dat er moet worden betaald of dat er anders verdere stappen worden ondernomen. Stevige taal dus, maar wel netjes. Wanneer er vervolgens nog steeds niet betaald wordt, kan er over worden gegaan op andere maatregelen. Zoals bijvoorbeeld een sommatie of andere stappen. Een goed bureau heeft deze kennis in huis, en zal u hierover informeren en dit inzichtelijk maken.

Bij het Invorderingsbedrijf wordt er gewerkt met het no cure no pay principe. Wanneer ze geen resultaat behalen, dan hoeft er ook niets te worden betaald. Moet er echter wel betaald worden, dan zijn deze kosten voor uw klant. Hij of zei had immers de factuur gewoon op tijd moeten betalen, dan was er niets aan de hand geweest.